Fotografera familjen – fixa bra make-up

Familjefoton är knappast den typ av bilder du visar mest av alla foton du har tagit. Familjebilder är kort sagt ett sätt att dokumentera familjen vid en viss tidpunkt. Det är framför allt senare i livet som det är roligt att se tillbaka och titta på familjebilder. Det är viktigt att få ett jämnt och vackert ljus då du fotograferar familjen, gärna utomhus.

Det kan tyckas ambitiöst att sminka familjen före en fotografering. Använder du ett hårt ljus kan din familj se mycket blekare ut än vad de egentligen är. Smink av alla möjliga typer finns på internet så har du bestämt dig, beställ på nätet. Kanske behöver familjens ansikten bli någon nyans mörkare för att se fräscha ut.

Idag finns oändliga möjligheter att korrigera bilder digitalt efter att fotograferingen är slut. Tvärtemot vad många tror är de flesta bilder du ser i broschyrer och tidningar fixade och filtrerade på något sätt för att göra dem vackrare. Alla har väl hört talas om Photoshop, men det senaste är möjligheten att förändra bilden via Instagram. Genom att följa vissa konton på Instagram får du tillgång till en mängd olika filter.